Veiksmingas atsakymas į spamą

spamas.jpg

Perskaitęs įrašą apie kovą prieš spamą prisiminiau tuos laikus kai pats užsiėmiau lengvu spaminimu. Ok ok, žinau kad blogai, žinau kad taip negalima ir žinokite, kad taip daugiau nedarau ir nedarysiu. Kadangi šiek tiek praktikavau tą „brudną reikalą“, galiu pasakyti bene vienintelį tikrai veiksmingą būdą, kaip kovoti prieš spamerius.

Joks laiško rašymas atgal su tekstu „va, čia pažeidei LR įstatymus, dabar sumokėk man bapkių“ nepadės. Toks laiškas bus paprasčiausiai ištrintas, o spam’o maratonas tęsis toliau. Jeigu norite, kad kas nors tikrai įvyktų ir jūsų spam’o kiekis el. pašto dėžutėje sumažėtų, reikės sugaišti šiek tiek daugiau laiko.

Bene vienintelis veiksmingas būdas – kreiptis į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją (ADA), kuri netgi atskirame puslapyje aiškina, ką daryti gaunant nepageidaujamus laiškus.Veiksmų seka yra tokia:

  • Einame į puslapį iš kurio parsisiunčiame skundo formą.
  • Ją užpildome ir paaiškiname, kad tada ir tada iš tokios ir tokios firmos gavome tokį ir tokį nepageidaujamą laišką kas man kelia susirūpinimą, kad įmonė tvarko mano duomenis be mano leidimo ir taip nusižengia įstatymams. Laiško turinį pridedame prie skundo formos.
  • Skundą siunčiame į ada@ada.lt
  • Laukiam atsakymo.

ADA turės išsiaiškinti ir jums raštiškai pateikti atsakymą apie jūsų duomenų tvarkymą toje firmoje. Aiškindamasi ji gerokai pakratys tą įmonę, nes gavusi jūsų skundą ji visiškai pilnai turi teisę knaisiotis po nusikaltusios įmonės kompiuterius ieškodama jūsų duomenų. Žodžiu, strioko bus daugiau nei pakankamai, be to turės dalyvauti teisme ir pirmą kartą gaus nedidelę (ar tai 500 Lt) baudą, nes jau yra faktas apie duomenų kaupimą pagal jūsų skundą nesilaikant įstatymų. Už pakartotinius prasižengimus „kaina kyla“ :o)

Savaime suprantama, kad toks būdas efektingas tik lietuviškam spam’ui. Labai veiksminga (kalbu iš patirties), bet užima šiek tiek daugiau laiko.
Aš pats spam’ą tiesiog ištrinu ir nesuku galvos. Užtrunka 2 sekundes, bet jei kokia nors įmonė ar asmuo nuolat mane spam’ins, tikrai pasinaudosiu šiuo būdu.

Jeigu šis įrašas patiko, nepatingėkit pakomentuoti arba užsiprenumeruoti RSS srautą.

15 komentarų

  1. Tau pasisekė… Šiaip labai daug spam’o gaudavau kai dirbau firmoje ir turėjau paskelbęs savo el. pašto adresą kažkokiuose tai lietuviškuose kataloguose. Dabar kai ten nebefigūruoju, tai ir lietuviško spamo nebėra :)

  2. Jei gera nuotaika būna parašau spameriu „Nieko nesupratau galima aiškiau“ ir taip į kiekvieną laišką, kol jis užsinksa. O paskui tenka trinti gana daug, bet daugiau vistiek negausi.

  3. Atgalinis pranešimas: Blogorama #285 : nežinau.lt

  4. Atgalinis pranešimas: arvydas.net » Blog Archive » Komentarų akcijos pabaiga

  5. Atgalinis pranešimas: elt.lt » Blog Archive » Apžvalga. Šiandien aš skaičiau… #7

  6. Kaip tą formą pilyt? Ten parašo reikia..
    Kaip įrodymą pateikt? Print g-mail’ę spaust ir puslapį seivint?

    Pažaidžiau truputį, pažiūrėsim ką (jei) atrašys

  7. Atgalinis pranešimas: Tinklaraštininkai, brukalų siuntėjai ir propaganda : Liutauro komentarai

  8. Atgalinis pranešimas: elt.lt » Blog Archive » Tinklaraštininkai, brukalų siuntėjai ir propaganda

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *